Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασίες 9 ελληνικών εταιρειών δομικών υλικών με αντίστοιχες ρωσικές


Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις του τομέα των δομικών υλικών, αλουμινίου, μαρμάρων και των μηχανημάτων αγροτικής τεχνολογίας, συμμετείχαν στην αποστολή του ΟΠΕ στη Μόσχα και πραγματοποίησαν 120 επιχειρηματικές συναντήσεις με 37 ρωσικές επιχειρήσεις.





Οι επιχειρηματικές συναντήσεις κρίνονται αποδοτικές «και για μερικές από αυτές αναμένονται συνέχιση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή συμβολαίων».

Σε ανακοίνωση του ΟΠΕ σημειώνεται ότι καθοριστικός για την επιτυχία της αποστολής ήταν και ο ρόλος του γραφείου Οικονομικών και εμπορικών Υποθέσεων στη Μόσχα.

Στόχος της επιχειρηματικής αποστολής ήταν η διερεύνηση της Ρωσικής αγοράς προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για Ελληνικές εξαγωγές.

Η αγορά στην Ρωσία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό 6%-7% ετησίως και η οικονομία της διαρκώς εκσυγχρονίζεται. Η οικονομική σταθερότητα έχει δημιουργήσει μια νέα, δυναμική μεσαία τάξη που ολοένα και περισσότερο αγοράζει ελληνικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο. Συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση 37,2% το 2010 σε σχέση με το 2009 και το 1ο 9μηνο του 2011 παρουσιάζει αύξηση 31,86% έναντι του αντίστοιχου 9μήνου του 2010.

Για το 2012 ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου προγραμματίζει ακόμη 6 Διεθνείς εκθέσεις στην αγορά της Ρωσίας (3 εκθέσεις ένδυσης, 1 δομικών υλικών, 1 καλλυντικών και 1 τροφίμων - ποτών) καθώς και 2 πολυκλαδικές επιχειρηματικές αποστολές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του ΟΠΕ www.hepo.gr

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ