Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΓΓΠΣ: Δυνατότητα για ηλεκτρονική παραλαβή των τελών κυκλοφορίας

Ηλεκτρονικά μπορούν να παραλαμβάνουν οι φορολογούμενοι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2010, στις περιπτώσεις που δεν τα έλαβαν ταχυδρομικά ή τα έχουν χάσει.


Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.
Οι εκτυπώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα αποφυγής της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού στις ΔΟΥ.
Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της ΓΓΠΣ, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν το πλαίσιο «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή το πλαίσιο «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις- Επιτηδευματίες» και στη συνέχεια την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ