Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Υπογραφή σύμβασης του έργου "Κατασκευή τμήματος παράκαμψη Άνω Βιάννου"


Υπογράφτηκε στις 9 Ιανουαρίου 2012 η σύμβαση του έργου «Κατασκευή τμήματος παράκαμψη Άνω Βιάννου», του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Το έργο ανατέθηκε στην μειοδότρια εργοληπτική επιχείρηση με έκπτωση 15%.


Το έργο αφορά την κατασκευή της οδού παράκαμψης του οικισμού της Άνω Βιάννου και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Ηράκλειο – Αγ. Δέκα – Βιάννος – Ιεράπετρα – Παχειά Άμμος. Το συνολικό μήκος της Παράκαμψης Άνω Βιάννου είναι 3,8 χλμ περίπου.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται:

α. Πλήρης κατασκευή της Παράκαμψης Άνω Βιάννου, σε νέα διάνοιξη, μήκους 3,3 χλμ. περίπου και προσαρμογές σε υφιστάμενες οδούς, σε μήκος 0,5 χλμ. περίπου.

β. Πλήρη κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 1,3 χλμ. περίπου.

γ. Πλήρη κατασκευή τριών (3) ισόπεδων κόμβων, για την εξυπηρέτηση του κύριου τοπικού οδικού δικτύου και την πρόσβαση στον οικισμό της Άνω Βιάννου.

δ. Μικρά τεχνικά έργα

ε. Εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης.

στ. Εργασίες σήμανσης – ασφάλειας

ζ. Εργασίες οδοφωτισμού, στις περιοχές των ισόπεδων κόμβων.

η. Εργασίες πρασίνου και εγκατάστασης αρδευτικού δικτύου.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε: «Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην κωμόπολη της Βιάννου, καθώς επίσης θα εξυπηρετήσει και τους διερχόμενους από Ιεράπετρα-Μύρτο-Βιάννο-Ηράκλειο».

Πηγή:www.capital.gr