Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε ΣΔΙΤ η Διαχείριση Απορριμμάτων


Υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ.


Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στην μεγάλη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, στόχος μας είναι όχι απλώς να την ξεπεράσουμε αλλά να μεταβούμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με αιχμή την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της απασχόλησης. Ήδη εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και αναθέρμανσης της οικονομίας, και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε δυναμικά και τα έργα ΣΔΙΤ ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων με παράλληλη συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους»

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η διαγωνιστική διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις την ευρωπαϊκής νομοθεσίας με πλήρη διαφάνεια και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ήδη βρίσκεται σε διαγωνισμό μέσω ΣΔΙΤ το έργο του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και προετοιμάζονται και επόμενα έργα στις περιφέρειες.

«Επενδύσεις και περιβάλλον δεν είναι συγκρουόμενες έννοιες, αλλά ο συνδυασμός τους απαιτούμενο στοιχείο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της χώρας μας. Αλλαγή νοοτροπίας που μπορεί να δώσει διέξοδο στην υγιή επιχειρηματικότητα προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της» δήλωσε σχετικά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συμμετείχαν οι κ.κ. Χρυσοχοίδης Μιχάλης Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Πρόεδρος), Βενιζέλος Ευάγγελος Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πάρης Κουκουλόπουλος Υφυπουργός Εσωτερικών, Θάνος Μωραίτης Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ συμμετείχαν και οι κκ Μαντζούφας Νίκος Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

http://www.energia.gr