Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αττική: Διαχείριση των απορριμμάτων από τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα

Με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα θα προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Ο Φορέας Διαχείρισης, που ήδη συγκροτήθηκε και θα τρέξει το έργο, θα προκηρύξει ταυτοχρόνως τους διαγωνισμούς για τις 4 περιοχές της Αττικής: Φυλή, Λιόσια, Κερατέα, Γραμματικό, μέχρι το τέλος του μήνα. 
 

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί και για την Κερατέα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η χωροθετηση του χώρου ταφής. 

Συνολικά στην επικράτεια 90 παραμονές χωματερές παραμένουν σε λειτουργία εκ των οποίων για τις 70 υπάρχουν αποφάσεις κλεισίματος. 

Οι υπόλοιποι είναι, κυρίως στην Πελοπόννησο και στα νησιά όπου είναι πιο δύσκολο να κλείσουν γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να μην επιβληθούν τα ευρωπαϊκά πρόστιμα. 

Οι προς αποκατάσταση παράνομες χωματερές είναι 395. Οι 250 θα ενταχθούν σε πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και για τις υπόλοιπες 145 έχουν διατυπωθεί αιτήματα για χρηματοδότηση από τα προγράμματα των Περιφερειών. 

http://www.skai.gr