Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούνται οι κατώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών


Την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών και τη θέσπιση ανώτατων ορίων αμοιβών τους, με απώτατο χρόνο ισχύος το δεύτερο τρίμηνο του 2012 προβλέπει το νέο μνημόνιο.


Η τρόικα διαπίστωσε την ανάγκη άμεσης κατάργησης των κατώτατων αμοιβών για τους ενεργειακούς επιθεωρητές και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ζήτησε την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των μηχανικών - ενεργειακών επιθεωρητών.

«Η κυβέρνηση τροποποιεί το Άρθρο 10 του Προεδρικού Διατάγματος 100/2010 σχετικά με τη διαδικασία εξουσιοδότησης και ισχυουσών αμοιβών για ενεργειακούς επιθεωρητές, προκειμένου να καταργηθεί η ελάχιστη αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενεργειακού ελέγχου και να αντικατασταθεί η πάγια αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο με τη μέγιστη αμοιβή», τονίζει χαρακτηριστικά η σχετική διάταξη.

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα αντί να προστατευθούν οι πολίτες, ώστε όλοι να μπορούν να πάρουν ενεργειακά πιστοποιητικά, προστατεύονται επαγγελματίες για τους οποίους θεσπίζονται κατώτατες ελάχιστες αμοιβές.

Τονίζεται πως το υπό κατάργηση κατώτατο κόστος έκδοσης του ενεργειακού πιστοποιητικού που έχει καθοριστεί με το άρθρο 10 του Π.Δ. 100/2010 έχει ως εξής:

http://www.newsbeast.gr